Elérhetőség

Email: hu@eujuicers.com Telefon:06-70-678-8728

Aszaljunk körtét házilag

25.10.2015

aszalt körteA körte Közép-Ázsiából és Perzsiából származó gyümölcs amely magas ásványi anyag (kálcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamintartalma miatt (A-, B1-, B2-, C-vitamin) igazi természetes gyógyszer.

A reuma, ízületi gyulladás, a kimerültség, a depresszió, a vérszegénység, a tuberkulózis és a hasmenés mind megelőzhető a fogyasztásával. Egyes kutatások szerint még a végbélrák kialakulásának kockázatát is csökkenti!

Aszalva megőrzi természetes tápanyagait és hosszan eltartható!


A körte aszalása

körte szeletelveMossuk meg és hámozzuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházát , és szeleteljük maximum fél ujjnyi körszeletekre. Fontos hogy törekedjünk egyforma vastagságú szeletek vágni. Az aszalást kifejezetten magas 90-100 °C-os hőmérsékleten kezdjük, s ezt később csökkentjük 75-80 fokra. Ha a szín megőrzésére használtunk előzetes citromsavas fürdőt, akkor elég lehet rögtön 75-80 fokon kezdeni a szikkasztást. Egy kg nyers körtéből 15-20 dkg szárítottat kaphatunk.

Ha még nincs aszalója otthon nézzen szét Webshopunkban!

exacalibur aszalo
Kosár
Az Ön kosara üres

Aszalók és aszalás

Az élelmiszer aszalásának gyakorlata ősi időkre nyúlik vissza, amikor még inkább szükségszerűség volt, mintsem kulináris élvezet. Az élelmiszerek tartósításának modern módszerei, mint a hűtés, fagyasztás, befőzés vagy pasztőrözés már szinte teljesen felváltotta ezt az ősi módszert. Minden új technológiával szemben az aszalás nagy előnye, hogy az egyik legjobb módon képes megőrizni a tápanyagtartalmat, emellett biztonságos, gazdaságos és ízmegtartó is.