Elérhetőség

Email: hu@eujuicers.com Telefon:06-70-678-8728

Excalibur aszaló

A valaha legjobban megtervezett és legszélesebb felhasználást biztosító aszaló.


Az aszalás a legősibb tartósítási eljárás, technikáját már a Kínai Birodalomban is használták, de az ókori görögök, rómaiak is így tartósították élelmiszereik nagy részét. Őseink leggyakrabban napon illetve tűzön aszaltak. A répacukor megjelenéséig hazánkban is a gyümölcsök tartósításának legelterjedtebb módja ez volt, skanzenekben még láthatunk régi aszalókat, sütőkemencéket.

Mit kapunk az Excalibur aszaló géptől?

Az aszalás a tartósítás nem kimondottan gyors, de kényelmes és egészséges módja, hiszen míg például a konzervek esetében a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok akár a 65%-a is kárba vész, az aszalással gyakorlatilag csak a nedvességet vonjuk ki az élelmiszerekből, a rost és ásványi anyag tartalom nagy része megmarad. Az aszaláshoz nincs szükség tartósítószerekre, mégis hónapokig, vagy egyes esetekben évekig felhasználhatjuk az ízletes végeredményt. Az aszalás további előnye, hogy a kiszárított élelmiszer helyigénye fele vagy akár tizedrésze is lehet a friss élelmiszerének.

Az aszalt gyümölcsöknek magas a szőlőcukortartalma, ezért a szervezet számára könnyen és gyorsan hasznosítható energiaforrást jelentenek. Étkezések között finom csemegeként fogyaszthatók. Vigyünk magunkkal belőlük az irodába, sportoláshoz, kirándulások alkalmával, és élvezzük, hogy természetes módon jutunk finom energia utánpótláshoz. Gyermekeinknek is adhatunk néhány szemet az iskolai tízórai mellé, így ellátjuk őket energiával, s egyben gondoskodunk arról is, hogy az egészségtelen édességek helyett legyen mit rágcsálniuk.

Az aszalt gyümölcsöket természetesen használhatjuk különböző ételek elkészítéséhez is. Tehetünk szárított gyümölcsöt pl. a müzlibe, készíthetünk belőlük finom sárgabarack- vagy szilvalekvárt a palacsintához, de joghurtba, túróba is belekeverhetjük őket. Az aszalt gyümölcsök azonban nem csak édes ételek alkotóelemei lehetnek, de rusztikális fogásokhoz (húshoz és zöldséghez) is felszolgálhatjuk őket.

Bármily módon is építsük be a szárított gyümölcsöket az étrendünkbe, biztosak lehetünk afelől, hogy hozzájárulnak a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozáshoz

Melyek az Excalibur aszalók főbb jellemzői?

OP-Dehydraters (cont)_103

Egyedi megjelenés

 • Minden elektronika elzárva került beépítésre, így nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatban a lecsöppenő alapanyagokkal
 • A szabályozható Hyperwave™ termosztát pontos aszalási beállításokat tesz lehetővé
 • Excalibur aszalók 26 órás programozhatósága biztosítja a sokoldalú használhatóságot


A tartós használatot kínáló Excalibur aszalók jellemzője az egyszerű használat és prémium kialakítás. Minden alkatrészt az Egyesült Államokban gyártanak és az összeszerelés is ott történik.

Minőségi alapanyagok

 • Az Excalibur aszalók nem eresztenek ártalmas gázokat, mint más alacsony minőségű sztirol aszalók
 • Polikarbonátot tartalmaz, ami jobb természetes hőszigetelő, mint az egyszerű rozsdamentes acél készülékház
 • Szinte örök életűek - a tálcák nem könnyen repednek vagy törnek és mosogatógépben is tisztíthatóak
 • Az egyszerűen karbantartható anyagoknak köszönhetőn szinte nem is látszik a használati, az évekig "új marad"

Az egyes Excalibur modelleknél az új időzítőnek köszönhetően az aszalási idő egy óra és 26 óra között szabályozható. A beállított aszalási idő lejárta után az Excalibur aszaló automatikusan kikapcsol. Ennek segítségével saját napi ritmusához igazíthatja az aszalást. Az Ön Excalibur aszalója kikapcsolódik míg Ön alszik vagy épp a munkahelyén dolgozik. Nincs több időméricskélés, nem kell más programokat lemondania, hogy felügyelje az aszalási folyamatot. Az időzítőnek és a beépített automatikus kikapcsolásnak köszönhetően a készülék felügyelet nélkül aszal, amíg Ön mással tölti idejét, kirándulhat vagy vendégeskedhet.

IMG_8459 copy

 • A kivehető aszaló tálcáknak köszönhetően az aszalni kívánt gyümölcsöket igény szerint tudja elhelyezni, ami az egymásra helyezett tálcás aszalók esetében nem megoldható. A nagyobb gyümölcsök akár tízszer gyorsabban aszalódnak, mintha hagyományos aszalót használnánk.
 • Folyékony anyagok, zöldségek vagy joghurt szárításánál az aszalótálcát takarjuk le Paraflexx tapadásmentes lapokkal.

Széleskörű felhasználhatóság. Szárított gyümölcsök, zöldségek vagy húsok csak az alapokat jelentik! Az Excalibur aszalók igazán sokoldalú készülékek. Gyümölcsök, zöldségek, virágok, kenyér, joghurt elkészítésében is egyszerű segítséget jelent.

Minden Excalibure aszaló jellemzője:

 • Vízszintes légáramlás megakadályozza ízek keveredését és lehetővé teszi, hogy minden tálcán egyszerre aszaljunk - rotálás nélkül.
 • Fekvő és leszerelhető ajtónak köszönhetően kisebb a készülék helyigénye, így egyszerű a tisztítás és karbantartás.
 • Az állítható termosztát precíziós aszalást tesz lehetővé.
 • Mosogatógépben mosható tálcák lapjai kivehetőek - a tálcák kezelése és tisztítása nagyon egyszerű és könnyű.
 • Az Excalibur aszalók üzemeltetés gazdaságos, alacsony energia fogyasztású.

Aligha találunk jobb aszalót. Az egyelten aszaló egyedi vízszintes Parallexx ™ légárammal.

IMG_8335

 • Gyors és egyszerű gyümölcs- és zöldségaszalás.
 • Halak és egyéb húsok szárítása 4-6 óra alatt.
 • Ízletes gyümölcs tekercsek készítése.
 • Joghurt készítő kiegészítők.
 • Megtakarítás az élelmiszer költségekben.
 • Tartósítószermentes.
 • Eltávolítja a felesleges sót.


Az állítható Hyperwave ™ termosztátnak és kivehető tálcáknak köszönhetően bármit aszalhatunk! Egyes vagy akár az összes tálca kivehető, így lehetőség van nagyobb vagy egész gyümölcsök aszalására is. Reméljük Önt is meggyőztük, hogy az Excalibur aszalók a legmagasabb minőséget képviselik és a legszélesebb felhasználást biztosítják.

Kosár
Az Ön kosara üres

Aszalók és aszalás

Az élelmiszer aszalásának gyakorlata ősi időkre nyúlik vissza, amikor még inkább szükségszerűség volt, mintsem kulináris élvezet. Az élelmiszerek tartósításának modern módszerei, mint a hűtés, fagyasztás, befőzés vagy pasztőrözés már szinte teljesen felváltotta ezt az ősi módszert. Minden új technológiával szemben az aszalás nagy előnye, hogy az egyik legjobb módon képes megőrizni a tápanyagtartalmat, emellett biztonságos, gazdaságos és ízmegtartó is.