Elérhetőség

Email: hu@eujuicers.com Telefon:06-70-678-8728

Vásárlóink receptjei

Paradicsom olívaolajban

Megaszaltam a paradicsomokat az Exclabur használati utasításának megfelelően. Majd az aszalt paradicsomokat megtöltöttem fűszerekkel (bazsalikom, rozmaring) és fokhagyma szeletekkel és egy kimosott üvegbe helyeztem. Kb. 2/3-ig töltöttem az üveget a paradicsommal, majd olivaolajjal öntöttem fel a peremig. Majd a paradicsomot a lezárt üvegben négy napig pihentettem. Oliva olajba áztatott paradicsom igen ízletes. A fűszerekkel és fokhagymával ízesített paradicsom kiváló tésztákhoz és salátákhoz.

Edoardo
Olaszország


Carol Alt Vegán Saláta pizzája


pizzaPizza Crust

  • 1 csésze őrölt lenmag vagy chia mag
  • 2 evőkanál vöröshagyma por
  • 5 csésze apróra vágott vegyes zöldség ( kedvenc kombinációk uborka és brokkoli szára, édeskömény és brokkoli szár, vagy cukkini)
  • 2 csésze áztatott dió vagy pekándió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál + 1 teáskanál friss citromlé
  • 2-4 csepp folyékony stevia vagy 1 evőkanál + 1 teáskanál mézet
  • 1 teáskanál tengeri só vagy több ízlés szerint
  • ¼ csésze friss bazsalikom levél
  • Két kb. 20 cm átmérőjű pizza laphoz

Mama Tanya´ kedvenc paradicsom szósza

  • ¾ bögre aszalt paradicsom
  • 1 nagy érett magozott paradicsom, nagyobb darabokra vágva
  • 1 kis gerezd fokhagyma (opcionális)
  • kis maréknyi bazsalikom levél
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 2 teáskanál pizza fűszer vagy olasz fűszerkeverék
  • 3,5 cm friss gyömbér darab, meghámozva és felaprítva
  • csipet cayenne bors
  • 2 - 4 evőkanál hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál magozott aszalt olívabogyó
  • tengeri só
  • Kb 2 csészére elegendő

Mama Claire vörösboros Vinaigrette

  • ¼ csésze Eden nyers vörös borecet
  • ½ csésze hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál nyers agávé nektár, nyers méz, vagy kókusz nektár
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • ½ teáskanál tengeri só
  • ½ teáskanál hagymapor
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál szárított oregáno
  • ½ teáskanál szárított bazsalikom
  • Kb. 3/4 csészényi

Pizza Saláta

  • 1 fej zöld leveles saláta
  • 1 vagy 2 közepes paradicsom, kimagozva és apróra vágva (opcionális)
  • 1/2 közepes lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/4 csésze aszalt olívabogyó, kimagozott és szeletelt (opcionális)

Pizza lap készítése:
Keverjük össze a lenmagot és a hagymaport egy tálba, majd tegyük félre. Helyezzük az aprított zöldséget, diót, fokhagymát, citromlevet, steviát és a sót a konyhai robotgép munkatáljába vagy egy turmixba és aprítsuk apróra. (Ha a tál oldalára tapad nyomkodjuk le). Adjuk hozz a bazsalikomot míg egységes masszát nem kapunk (amiben a kisebb darabok még látszanak). Keverjük hozzá a lenmag- hagymapor keveréket. Terítsük a massza felét a Paraflexx®®-el bélelt Excalibur szárítótálcára kb 20 cm átmérő méretben, 1,3 cm vastagságban. Ismételjük meg egy másik tálcán a maradék alapanyaggal.Helyezzük a tálcát az aszalógépbe. Állítsuk a hófokot 41˚C-ra és aszaljuk 6-8 órán keresztül. Vegyük ki a Paraflexx®® lapot a pizzatészta alól és aszaljuk míg ropogós nem lesz 2-8 órán keresztül.

Szósz készítés:
Amíg a pizza lap aszalódik készítsük el a szószt: egy közepes méretű tálba áztassuk vízbe az aszalt paradicsomokat egy órán keresztül, hogy megpuhuljanak. Egy turmixban vagy aprítóban keverjük simára az aszalt paradicsomot és az áztató vizet, a friss paradicsomot, a fokhagymát, ha szeretjük akkor a bazsalikomot, oregánót, pizza fűszert, a gyömbért, a cayenne borost. Aprítás közben lassan adagoljuk a felső adagolónyíláson keresztül az olajat és jól elegyítsük el.
Adjuk hozzá az olívaszemeket és aprítsuk. Ízlés szerint sózzuk.

A vinaigrette elkészítése
Helyezzük az összes hozzávalót egy lezárható edénybe. Zárjuk le, majd rázzuk össze jó alaposan.

A saláta elkészítése:
Keverjük össze a salátát, paradicsomot, lilahagymát, és olajbogyót egy tálba, és a öntsük le az öntettel.

Összeállítás:
Kenjük szét a pizzaszószt a pizzalapon. Helyezzük a salátát a pizzalapra, szeleteljük fel és tálaljuk.

  • 2-4 személyre elegendő

Javaslatok és tippek:
A pizzatészta összeállítása kevesebb mint 30 percet igényel, de előre kell tervezni, mert a diók áztatása időt vesz igénybe. Magának a pizzalapnak az aszalása is egy nap. Javaslatunk, hogy előző este állítsuk össze pizza lap alapanyagot, éjszaka aszaljuk az első felét majd reggel munkába menet előtt fordítsuk meg és napközben aszaljuk a másik felét. Este mire hazaérünk kész a tészta. Ha puhább tésztával szeretjük, akkor elegendő reggel megkezdeni az aszalás és estére kész is a pizza alap. A szószt is elkészíthetjük már egy nappal korábban. Tanya és Claire dupla mennyiséget szokott a tésztából készíteni és a felét lefagyasztja. Így mindig kedvük van egy gyors pizzára csak kiolvasztják az aszaló segítségével.

Ha nem fogjuk tudni az egész pizzát egyszerre megenni, szeleteljük fel adagokra és hagyjuk, hogy mindenki ízlés szerint készítse el a saját adagját. (A gyereke imádják saját maguk dekorálni a pizzájukat). Így a tészta nem ázik el, és ha marad tészta, akkor azt egy másik étkezés alkalmával is felhasználhatjuk.



Extra egyszerű FALAFEL citrommal és fokhamás aiolival - Eva Rawposa receptje


Falafel

Falafel hozzávalók:

  • 2 csésze apróra vágott sárgarépa
  • 1 pohár száraz napraforgómag
  • 1/4 csésze lenmag, őrölt (őrlés után, kb 1/3 csésze)
  • 1 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
  • 3 Evőkanál kockára vágott hagyma
  • 1 gerezd darált fokhagyma
  • 1/4 teáskanál kelta tengeri só
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál curry por
  • 1/2 csésze szezámmag (* az összeállítás után kell hozzáadni)

A Falafel elkészítése:
Először csak sárgarépát tegyük az robotgépbe és aprítsuk, amíg majdnem pépes. (Nagyon finomra aprított!) Utána adjuk hozzá a napraforgómagot, fokhagymát, és a fűszereket és dolgozzuk el jó alaposan. Végül adjuk hozzá a hagymát és a petrezselymet. (ha szükséges szedjük le a munkatál oldaláról az alapanyagokat, hogy mindent jó össze tudjunk keverni. Tegyük egy nagy tálba és szórjuk hozzá a szezámmagot. Kb egy evőkanálnyi mennyiségből készítsünk golyót. Helyezzük a falafel golyókat az Excalibur asazaló munkatálcájára és aszaljuk 2-12 órán át, attól függően mennyire nedvesen szeretjük a belsejét. Minél tovább aszaljuk, annál ropogósabb lesz a külseje.

Citromos és fokhagymás aioli hozzávalók:

  • 1/4 bögre száraz cashew dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 citrom leve

A citromos és fokhagymás aioli elkészítése:
Aprítóban vagy kávédarálóban aprítsuk simára a cashew diót, a fokhagymát és a sót. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a citromlevet és egy villával keverjük el. Nagyszerű öntetet készíthetünk, ha ezt az aiolit egy turmixban összemixeljük 2/3 bögre áztatott cashew dióval, 2/3 bögre vízzel és 1/2 citrommal.

Ezek a falafel igazán ízletes előétel vagy remek saláta feltét, de kiváló alapja lehet nyers tekercseknek is.



Vegán "pirított" Almás- fahéjas zabpehely Brandon Brazier receptje alapján


Müsli

Hozzávalók:

  • 1/2 alma, felkockáza
  • 1 csésze gluténmentes zab vagy csíráztatott quinoa
  • 1/2 csésze aprított nyers mandula
  • 1/2 csésze őrölt lenmag
  • 1/2 csésze kender liszt
  • 1/2 csésze hántolatlan szezámmag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. őrölt szerecsendió
  • 1/4 tk. őrölt stevia levél
  • 1/4 tk. kelta tengeri só
  • 1/4 csésze kender olaj vagy Vega Antioxidáns & Omega Oil
  • 1/4 csésze melasz
  • 2 evőkanál friss almalé

Kezdjük is!
Keverjük össze az almát, zabot, mandulát, őrölt lenmagot, kender lisztet, szezámmagot, napraforgómagot, fahéjat, szerecsendiót, steviát, és a tengeri sót egyenletesen. Keverje össze a kender olajat, a melaszt és az almalevet. Alaposan keverjük össze felváltva adagolva a folyékony és a száraz hozzávalókat. Aszaljuk 46˚C-on 24-48 órán át, attól függően mennyire "ropogósra" szeretnénk. Ha nincs aszalónk, akkor a hagyományos sütő alsó fokozatán is elkészíthetjük. Ha kész aprítsuk fel és tálaljuk!

  • Mélyhűtve akár 2 hétig is eltartható.
  • 4 bögrényi vagy 5 adag


Vegán zab kréker Heather Pace receptje a sweetlyraw.com oldalról


Cereal

Hozzávalók:

  • 1 bögre mandula pép (maradék házi mandulatej készítés után)
  • 3/4 bögre kókuszreszelék (nem édesített)
  • 2/3 bögre finomra őrölt zab (hagyományos zab, gluténmentes vagy dara)
  • 1/3 - 1/2 bögre juharszirup vagy nyers agave
  • 2 evőkanál szűrt víz
  • 2 teáskanál nem alkoholos vanília kivonat
  • 1/8 teáskanál Himalája só

Kezdjük is!
Keverjük össze a hozzávalókat. Terítsük el a Paraflexx® lapokon és aszaljuk Excalibur aszalóban 63˚C hőfokon 2 órán keresztül. Utána vegyük le a hőfokot 46˚C fokra és aszaljuk további 8-10 órán keresztül (amíg nagyon száraz és roppanós nem lesz), félidőben átfordítva a hálós tálcára.

Tip:
Ha négyszögeket szeretnénk, akkor vékonyan terítsük szét a Paraflexx® lapokon és vágjuk a kívánt méretre. Ha golyókat szeretnénk, akkor adjunk a masszához még 1/2 bögre kókuszreszeléket és egyszerűen szórjuk a Paraflexx® lapra aszalás előtt. Házi mandulatejjel leöntve tálaljuk.



Puha Brownies - Jason Wrobel az elismert nyers étel szakértő receptje


browniesPaste for brownies
Superfood Brownie Mix:

  • 8 bögre nyers pekándió. 8 órán át áztatva és 24 órán át aszalva, míg ropogós nem lesz
  • 1 1⁄2 bögre magozott datolya
  • 1 1⁄2 bögre nyers kakaópor
  • 1⁄2 teáskanál zöld superfood por
  • 1⁄2 teáskanál maca por
  • 1⁄2 teáskanál Himalája Kristály só vagy Kelta tengeri só
  • 1⁄4 teáskanál shilajit por
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1⁄2 bögre szárított goji bogyó
  • 1 teáskanál őrölt vanília por
  • 1 bögre tört nyers pekándió

Meleg Fudge Sauce

  • 2 3⁄4 cups clear raw agave nectar, coconut palm nectar or Jerusalem Artichoke inulin
  • 1 cup raw cacao powder
  • 1 1⁄4 bögre nyers extra-virgin kókuszolaj
  • 1⁄4 bögre nyers kakaóvaj
  • 1⁄4 bögre mesquite por
  • 1⁄4 teáskanál Himalája só vagy Kleta tengeri só

A Brownie elkészítése:
Egy nagy keverőtálban áztassuk be pekándiót legalább nyolc órára. Öntsük le a vizet és öblítsük le a pekándiót frissvízben és szárítsuk Excalibur aszalónkban Paraflexx®® lapra terítve 24 órán át, amíg ropogós száraz tapintású nem lesz. Nagy munkaedényű robotgépben aprítsuk a pekándiókat közepesen finomra.Ne aprítsuk túl, mert a pekándióból könnyen pekándióvaj lesz. Adjuk hozzá lassan a datolyát és dolgozzuk el alaposan.Közepesen puha állagú tésztát kell hogy kapjunk. Adjuk hozzá a nyers kakaóport, a zöld superfood port, a maca-t, a sót és a shilaji port, majd jól dolgozzuk el. Amikor kész a tészta elválik a robotgép munkatáljának falától és egy gombóccá áll össze, ahogy a kakaópor eloszlik a tésztában. Vegyük ki a tésztát a robotgép munkatáljából és tegyük a sütőedénybe. Egyenletesen terítsük szét a tésztát és terítsük rá a pekándiót és a szárított cseresznyét.Kézzel keverjük el. Közepes erősséggel nyomkodjuk szét, hogy egyenletesen terüljön szét.

Spread the mixture evenly into the baking dish and fold in the reserved pecans and dried cherries. Mix with your hands. Press with even, medium pressure to make a flat, even distribution of the batter. Chill in the refrigerator for 30 minutes to 1 hour to set the brownie batter. Once set, cut the brownies to the size you desire. If you want warm brownies, place them in the Excalibur dehydrator at 118˚F/48˚C for 20 minutes to warm.

Preparing the Fudge Sauce:
Add the agave nectar and coconut oil to a high-speed blender and blenduntil very smooth. Add the remaining ingredients, except the cacao butter, and blend again. Once an ultra-smooth consistency is attained, add the cacao butter (either solid of liquefied) and blend again. Place in the Excalibur dehydrator at 105˚F/40˚C for 10 minutes before serving with the Superfood Brownies.

  • Yields 16-20 medium brownies (Standard 9x13 baking dish)

Recipe Variations:
Instead of dried goji berries, try golden berries, mulberries or black cherries for an extra superfood nutrient kick OR substitute dried organic pineapple or mango for tropical tango brownies. Experiment and play, baby!



Chunkie Dunkies Raw Vegan Apple Raisin Walnut Cookies Muffins by Dina Lauro


Chunkie Dunkies What you will need:

  • 1 cup gluten free oats, ground
  • 3 cups of mixed raw nuts (raw almonds, walnuts or pecans)
  • 1 Tbsp. + 1 tsp. ground cinnamon
  • 1 & 1/8 tsp. Celtic sea salt
  • 4 organic apples (sweeter varieties)
  • 2 apples chopped and 2 apples blended
  • 3/4 to 1 cup liquid sweetener (maple syrup or raw agave)
  • 3 Tbsp. coconut oil
  • 1 Tbsp. alcohol-free natural vanilla extract
  • 1 cup raisins
  • 1 cup walnuts, chopped
  • 1 cup gluten-free oats, whole

Let´s get started!
In food processor, using the "S" blade, grind nuts into flour. Add 1 cup of oats to nut mixture and process into flour. Add cinnamon and salt into the mixture and pulse until incorporated. Remove nut mixture and place in bowl.
In the food processor, using the “S” blade, add 2 apples that have been cored and pulse them into a chunky texture. These will be folded into your dough to give the cookies a nice texture. Remove the pulsed apples and put them aside. In your food processor, add the sweetener, coconut oil, and vanilla and blend. Add the other half of the apples (non shredded but cored) and blend well. Remove wet mixture and place into dry mixture bowl. Add raisins, chopped walnuts, whole oats, and chunky apples to your dough and mix very well with hands. Place cookie dough in the fridge to set for about an hour. Shape cookies with an ice cream scoop and place on Excalibur dehydratortrays (without Paraflexx® sheets) and dehydrate for 8 to 12 hours at 115ºF/46˚C until desired texture is achieved.



Raw Lasagne, which tasted like cooked by Marie-Claire Hermans


lasagne Vegetables required per person:

  • 1/2 to 1 small round zucchini
  • 1/2 red bell pepper
  • 1/2 yellow bell pepper
  • Fresh basil to taste
  • 1/2 pack of wild mushrooms
  • some sprigs of fresh thyme
  • a sprig of fresh rosemary
  • 1/4 tsp. of Celtic sea salt or more to taste
  • organic cold pressed extra virgin olive oil

To make the cocktail sauce

  • 1/2 red bell pepper
  • 2 tbsp. cold pressed extra virgin olive oil
  • 1/4 cup sun dried tomatoes (soaked in oil)
  • 1/4 cup of raw cashew nuts or pine nuts

Prepare the Vegetables:
Cut the round zucchini in two halves. Slice up the zucchini with a wide potato peeler or a mandolin. Make about 5 to 6 thin slices . Place them on a plate and cover them up with olive oil. Sprinkle some sea salt on top to soften. Marinate for one hour until they are soft and look like cooked. You can speed up the process by placing them in your Excalibur dehydrator for about a half hour and then covering them up with plastic to keep them moist.

In the meantime:
Slice up the bell peppers into small strips. Slice up the mushrooms. Throw everything into separate bowls. Add fresh herbs and sea salt to taste. Pour olive oil generously on top, mix and let marinate for about 20 minutes. Spread the marinated veggies on a Paraflexx® sheet on Excalibur dehydrator sheets. Let them soften in your dehydrator at 108°F/42°C for about 60 minutes.

To assemble:
Take a nice plate and start with a slice of zucchini at the bottom. Place some of the marinated vegetables on top and a few leaves of basil. Top with a new slice of zucchini. Put a spoon of cocktail sauce on the side of the plate and drawa line with the “head” of the spoon. Finish with some fresh herbs out of your garden or some course black pepper. Serve like this or warm them up in your dehydrator at 108°F/ 42°C.

Some Tips from Marie-Claire:

  • If you want a thinner sauce, add a little bit of water.
  • These vegetable stacks are perfect with a fresh green salad.
  • The longer these vegetables marinate, the softer they become.
  • Enjoy as a starter, vegetable side, or main meal.


Onion Bread Crips by Matt Amsden from RAWvolution


Onion Bread What you will need:

  • 1 large yellow onion
  • 2 cups ground flaxseeds
  • 2 cups ground sunflower seeds
  • 3 3/4 cup coconut aminos or Nama Shoyu (*not gluten free)
  • 3/4 cups cold pressed extra virgin olive oil

Let´s get started!
Peel and halve the onions. In a food processor, cut the onions using the slicing blade. Transfer the cut onions to a mixing bowl, add the remaining ingredients, and mix until the ingredients are thoroughly combined. Evenly spread 1 ½ cups of the mixture on an Excalibur dehydrator tray lined with a Paraflexx® sheet. Dehydrate at 100°F/38˚C for 36 hours, removing the Paraflexx® sheet after the first 24 hours. Once dehydrated, cut into 9 equal pieces (2 cuts horizontally, 2 cuts vertically). Makes about 2 ½ trays .



Zucchini Chips with the Marinara Dip by Kristina Gabrielle Carillo-Bucaram


Zucchini chips For Zucchini Chips:

  • 2 - 4 Zucchinis

Preparing the Zucchini Chips: Slice the zucchini into slices with a knife or with a mandolin. Place the slices in your Excalibur dehydrator and leave in for as long as desired. The longer that you leave the slices in the dehydrator, the more crisp they become. These “chips” were left in the dehydrator about 6 hours on a low setting of about 105˚ to 115˚F (41˚ to 46˚C). Once done, organize them beautifully on a platter and get ready to make your marinara!

For Marinara:

  • 1-2 ripe fresh tomatoes
  • 3 stalks of Swiss chard
  • Juice of 1/2 Lemon (Optional)
  • 1/2 cup fresh cilantro
  • 1/2 cup fresh basil
  • 1/4 cup of fresh oregano or thyme (optional)
  • 1/2 red bell pepper for an added kick (optional)
  • Celtic sea salt to taste

Preparing the Marinara:
Place all of your ingredients into a food processor and process until you achieve the desired consistency. Serve and enjoy!



Pumpkin Nut Cakes, by Christy Smith


Cakes What you will need:

  • ½ cup raw pumpkin seeds, soaked 4-6 hours
  • ½ cup raw walnuts
  • ½ cup raw pecans
  • 2 medjool dates
  • ½ tsp. pumpkin pie spice
  • ¼ tsp. Celtic sea salt


Pulse your ingredients in the food processor until the mixture holds together when pressed against the side of the bowl. Dump out onto waxed paper and flatten/roll out to about ¼” thick. At this point you could cut them into circles with a cookie cutter. Place on Paraflexx® sheets in your Excalibur dehydrator at 115˚F/46˚C for 6 hours, flipping half way through. You can also place them on the regular dehydrator screens after 3 hours for a drier texture. These can be dehydrated for longer, depending on what texture you want. The longer they are in the dehydrator, the crunchier they become. These cakes store very well. You could make them days ahead, or even freeze them for a future event.

Caramel Cashew Cream

  • 1 cup raw cashews (soaking not necessary)
  • ¼ cup date paste
  • 1 tbsp. maple syrup or raw agave
  • 2 tsp. maca powder
  • 2-3 tbsp. filtered water, until desired consistency

Blend all the ingredients in your high speed blender until smooth, but still thick. You can always add more spices or sweetener to this until it suits your taste buds. This can be stored in the refrigerator for 3-4 days before use.

Kosár
Az Ön kosara üres

Aszalók és aszalás

Az élelmiszer aszalásának gyakorlata ősi időkre nyúlik vissza, amikor még inkább szükségszerűség volt, mintsem kulináris élvezet. Az élelmiszerek tartósításának modern módszerei, mint a hűtés, fagyasztás, befőzés vagy pasztőrözés már szinte teljesen felváltotta ezt az ősi módszert. Minden új technológiával szemben az aszalás nagy előnye, hogy az egyik legjobb módon képes megőrizni a tápanyagtartalmat, emellett biztonságos, gazdaságos és ízmegtartó is.